Cosplay verseny Craftmanship kategóriában

Szabályzat:                                       

Cosplay verseny Craftmanship kategóriában, tematika: MINDEN AMI JAPÁN

Kérjük, figyelmesen olvasd el a verseny szabályzatot mielőtt a jelentkezésedet kitöltenéd!

A jelentkezéshez szükséges űrlapot az alábbi  a jelentkezés gombra tattintva éred el!

Jelentkezési határidő: 2023. 07. 31.

A rendezvény dátuma: 2023. 10. 07. 13:00-tól 20:00-ig

Helyszín: Agora Művelődési és Sportház, 9700 Szombathely, Március 15. tér 5

A rendezvény, mint mindig, ingyenesen látogatható. A kapuban álló szervezők nem jegyet szednek, hanem adományt gyűjtenek a szombathelyi Japán ház és kert megvalósításáért.

A regisztrációs lap kitöltéséhez Gmail-es e-mail címre lesz szükséged!

 

A későbbiekben olvasni fogtok a Craftmanship kategóriáról, amit veterán és újonc kategóriára bontottunk. Ezt csak akkor tudjuk betartani, ha megfelelő jelentkező szám gyűlik össze mind a 2 kategóriában. Ha nincs elég jelentkező a kategóriák elkülönítésére a díjazás változni fog.

Kérdés esetén írj nekünk: a  cosplay.mjbt.szombathely@gmail.com

  1. Regisztráció

Alap információk:

Az alapadatoknál meg kell adnotok a valós polgári neveteket és Gmail-es email címeteket.

Cosplayes neved mellé, ha különleges kiejtése van, zárójelben leírhatod a pontos kiejtését.

A jelentkezés akkor válik érvényessé, ha a szervezők e-mail-ben értesítenek téged. Minden egyéb információt e-mail-ben fogsz megkapni a jelentkezések lezárását követően. (Érkezés, előzsűrizés, öltözők, a verseny kezdés pontos időpontját, stb.)

Veterán és Újonc kategória:

Két kategóriára osztottuk a Craftmanship versenyt. Veterán és Újonc. így a rutinosabb jelentkezőket elkülönítjük az újonctársaiktól. Ez akkor áll fenn, ha megfelelő jelentkezési számot érünk el. Erről is fogtok tájékoztatást kapni.

Ki számít veteránnak és ki újoncnak?

Veterán kategóriába akkor tartozol:

  • ha már több, mint 10 alkalommal versenyeztél különböző rendezvényeken craftmanship kategóriában
  • ha a választott cosplayeddel bármilyen kategóriában díjaztak már téged más rendezvényen.
  • ha kevesebb, mint 10 alkalommal versenyeztél Craftmasnhip kategóriában, de már nyertél a választott kosztümöddel akkor is a VETERÁN kategóriába tartozol.

Újonc kategóriába akkor tartozol

  • ha az előző bekezdésben olvasottaknak te nem felelsz meg.
  • kevesebb, mint 10 alkalommal versenyeztél ebben a kategóriában
  • nem díjazták még a választott kosztümödet semmilyen rendezvényen.

A zsűri a jelentkezések és a verseny előtti szemle során figyelembe fogja venni a választott kosztümödet, így lehetőségük van arra, hogy téged a veteránok vagy az újoncok közé soroljanak, ezáltal megváltozhat a kategóriába való besorolásod, ha ők azt úgy látják jónak.

Karakter bemutatás:

Add meg a karakter nevét, akit cosplayezel, az anime, manga, film, regény pontos címét, valamint egy rövid leírást.

A karakter bemutatás során törekedj arra, hogy csak a lényeget írd le. Ebből és a felkonferáló szövegből lesz vegyítve a bemutatásod.

Konferálás:

A jelmez kapcsán a konferáló fog mondani pár mondatot, amit itt a jelentkezésben megadsz. Kezdhetsz egy szellemes felkonferálással, majd pár mondatban írhatsz itt is a karakterről és mindent a ruháról, amit a közönséggel szeretnél majd megosztani. A későbbiekben, ha módosítani szeretnél, írj a  cosplay.mjbt.szombathely@gmail.com e-mail címre.

Képek:

A kép útmutatóul szolgál mind a zsűri, mind a közönség számára, ezért fontos, hogy a lehető legjobban ábrázolja a karaktert, részletekkel együtt. Teljes alakos, jó minőségű, nagyméretű színes képet töltsetek fel a karakterről. Maximum 5 kép tölthető fel, összesem 10 MB fájlméretig.

Zene és/vagy videó:

A színpadra vonuláskor bejátszott zenét mindenki maga tölti fel a regisztrációja során – zene vagy zenés videó. Témájában lehetőleg legyen olyan, ami az adott karakterhez illik (pl. a főcímzenéből egy részlet, vagy háttérzene, de lehet teljesen szabadon választott is). A jelentkezés során a zenéket, videókat lehetőség szerint ellenőrizzük, de a szervezők nem vállalnak felelősséget a hibásan vágott vagy rossz minőségben feltöltött zenékért. Maximum 100 MB tölthető fel.

Figyelem:

Videó- kép és hanganyagok között nem tudunk váltani. Neked kell azt megvágnod, ha több képet, zenét szeretnél az előadásod során.

Az előadás alatt nem lehet váltani a zenei formátum és a videó formátum között! Akik videót töltenek fel, azok a videóba vágják bele az előadásuk hangjait és zenéit, mert nem lesz lehetőség váltásra. A videókat csak ilyen formában fogadjuk el!

A jelentkezést ne hagyd az utolsó pillanatra, ugyanis minden képet hanganyagot átnézünk, probléma esetén e-mail-ben értesítünk.

A csatolandó fájlokat nevezzétek el, nehogy kavarodás legyen. A név a polgári neved legyen, valamint sorszám, ha több file-t töltesz fel. Ékezeteket ne használj, a szóköz helyett aláhúzást részesítsd előnyben pl.: Szabó Tamás helyett → szabo_tamas_1

Világítás:

Megvilágítás tekintetében mindenki egyformán egy alap megvilágítást fog kapni.

Egyéb segédeszközök:

Az egyéb kéréseknél kérhetsz bármilyen olyan segédeszközt, ami a rendelkezésünkre áll. Értünk itt asztalt, mikrofon állványt stb. Ezt mind jóvá kell hagynunk, így erről is e-mailben fogunk téged értesíteni.

  1. Verseny menete

Miután beérkezett a kitöltött regisztrációs űrlapod, a jelentkezések lezárását követően egy email-t fogsz kapni tőlünk, amiben további információkat adunk meg. Olvasd el figyelmesen, hiszen benne lesz az is mikorra kell elkészülnöd, és a színpadhoz állnod, illetve a bírák hány órakor fognak téged előzsűrizni. Ha késel, és nem jelensz meg időben, az kizáráshoz vezethet.

A rendelkezésre álló idő bemutatótokra 120 másodperc.

Ezt a tájékoztató e-mail-t a jelentkezési határidő után fogod megkapni. Amennyiben bármi gond lenne a jelentkezéseddel arról mielőbb értesíteni fogunk.

Előzsűrizés:

Az előzsűrizés azért fontos, hogy néhány mondatban ti magatok is hozzájáruljatok a részletek bemutatásához, és a bírák ne csak a színpadon és képeken lássanak titeket.

Mindenkit időpont szerint blokkokban fogunk behívni, hogy ne kelljen annyit várnia mindenkinek egy helyen. A blokkokat az e-mail-ben fogjuk nektek pontosítani. De kérjük, hogy pár perccel az időpontotok előtt érkezzetek a kijelölt helyre.

Craftmanship:

Ahogy a kategória neve is mutatja (az angol szó jelentése: tökéletes kivitelezés, kiváló mesterségbeli tudás, stb.) a versenyzők dolga az, hogy a választott szereplő ruháját, kinézetét minél tökéletesebben és élethűben tudják visszaadni. Itt a ruhán és annak elkészítésén van a hangsúly. A kategóriából adódóan minden kiegészítőt, ruhát és egyéb látvány elemet te készítesz. Kizáró ok, ha valamit készen megrendelsz egy másik platformról (a cipő kivétel ezek alól). Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem kérhetsz segítséget senkitől, viszont ezt akkor elemenként tüntesd fel valamilyen formában. A te dolgod az, hogy minél pontosabban készítsd el a választott karakter ruháját és kiegészítőit.

Mit vesznek figyelembe a bírák:

Mennyire vagy élethű mása az adott karakternek

Technikai megoldások a cosplay készítése során

Kivitelezés

Összkép

Referencia képekkel való hasonlóság

Részletesség

Ne feledd, nem a jelmez mérete, hanem a minősége számít!

Ha bármi kérdésed akad esetleg észrevételed, ne felejtsd el felénk jelezni a cosplay.mjbt.szombathely@gmail.com email címen. Mindenképp tüntesd fel a polgári illetve a cosplayes neved és a karaktered nevét is.

Díjazás:

Japánból származó értékes díjak várnak rátok.

A díjazottak: 1 db helyezett a veterán, 1db helyezett az újonc kategóriában és 1 db közönség kedvenc

A nyerteseket a programzárás előtti eredményhirdetés során jelentjük be és vehetik át a nyereményüket. Ha valaki nem tud megjelenni, hogy átvegye a nyereményét, akkor utólagos egyeztetés alapján fog eljutni hozzá a csomag.

Nagyobb jelentkezési szám esetén a díjazás bővülhet.

Ha nincs megfelelő létszám a veterán és az újonc kategória létrehozására, akkor 1 db helyezés lesz a Craftmanship kategórián belül, 1 db közönség kedvenc kerül megválasztásra és bővül a díjazás a zsűri kedvence kategóriával.

TDK Cosplay felvonulás / bemutatás:

A TDK japán elektronikai óriás magyarországi leányvállalata Szombathelyen Cosplay felvonulást / bemutatást hirdet, 2023.10.07-én 09:00-11:00 között.

A szombathelyi TDK az MJBT-Szombathely kiemelt támogatója és idén szeretnék, ha a Japán nap egy programja, a cosplay, bemutatkozna a cég területén is.

A cél bemutatni, megismertetni a dolgozókkal a Cosplay világát. A gyár egy nyugodt területén sétálgatva, üldögélve kellene a dolgozók rendelkezésére állni, ha kérdésük lenne, ha beszélgetnének a Cosplay-ről.

Cím: TDK Hungary Components Kft., 9700 Szombathely, Csaba u. 30.

A jelentkezők útiköltségét a TDK támogatja. Lehet ez akár kocsi üzemanyag támogatás, vagy vonatjegy kifizetés. Az üzemanyag kifizetése NAV-os elszámolás alapján történik.

Vonatközlekedés esetén transzfer áll rendelkezésre a vasúttól a gyárhoz. A transzfer 08:30-08:50 között várná a felszállókat a szombathelyi Vasútállomáson. 11:00-kor szintén ez a transzfer szállítja át a résztvevőket a Japán nap helyszínére: Agora Művelődési és Sportház, 9700 Szombathely, Március 15. tér 5

A létszám korlátozott, így nagyszámú jelentkező esetén sorsolással szűkítjük a résztvevőket A TDK-s eseményre.